nzcht

… geeft creatieve energie

De dauwdruppel: 1 + 1 = 3

NZCHT werkt op een natuurlijke manier vanuit het 1 + 1 = 3 principe. Het volgende verhaal legt uit wat wordt bedoeld.

Zeven leerlingen maakten met hun meester ergens in het verre Oosten een ochtendwandeling. In het prille zonlicht schitteren de dauwdruppels. Bij een grote dauwdruppel liet de meester halt houden. Hij schaarde de leerlingen zodanig rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg hen toen welke kleur de druppel had. Rood zei de eerste, oranje zei de tweede, geel zei de derde, groen zei de vierde, blauw zei de vijfde, paars zei de zesde en de zevende zei violet. Ze stonden verbaasd over deze verschillen en omdat ze er allen zeker van waren dat ze het goed zagen, kregen ze bijna ruzie. Toen liet de meester ze van plaats wisselen. En langzaam drong het tot hen door dat zij ondanks de verschillen van hun waarneming, toch allen de waarheid hadden gesproken.

reageer

ontwerp gezamenlijk door annemariezijl.nl | gewoonbiel.nl | wildeweg.nl  ••  web: wildeweg.nl