nzcht

… ontstaat door aandacht

The Studio School weerspiegelt het hart van Projectonderwijs

Onderstaande TED lezing weerspiegelt voor mij de toekomst van het (Nederlandse) beroepsonderwijs. De Studio School voldoet aan alle aspecten waar jonge mensen blij van worden:

 1. Actief bezig zijn
 2. Het werken aan echte opdrachten, echt werk
 3. Het werken in teamverband
YouTube Preview Image

Waar leer je nu als beste een beroep. Binnen de muren van het huidige beroepsonderwijs? Uit het reproduceren van de theorie en inzichten, die versnipperd per vak worden aangeboden? Of juist in sterke verbinding met die plekken waar het beroep daadwerkelijk wordt uitgevoerd? lees meer

Kerstgroet 2011

Lieve mensen,

Dank jullie wel voor alle liefde en vertrouwen in 2011.

Ook voor 2012 vertrouw ik er op dat we – hoe dan ook – met elkaar verbonden blijven. Dat we samen de handen ineen slaan voor het creëren van mooie, inspirerende wonderen.

Geboren uit het hart.

In wijsheid gegrond.

Met liefde gemaakt.

 

Ubuntu

Ewoud Liberg | libergconsultancy.nl en Bernadet Haveman | lucides.nu

verzorgden 21 april 2011 voor

Onderneemkracht/Netwerkkantoren | onderneemkracht.nl

een prachtige en zeer goed georganiseerde  UBUNTU-bijeenkomst in het netwerkkantoor binnen het IT Performance House

Ik mocht ter inleiding, geïnterviewd door Ewoud,  iets vertellen over de Ubuntu-filosofie.  Voor de liefhebbers enige informatie uit dit interview. lees meer

Wat motiveert ons …?

Uit deze animatie blijkt dat de prestatie van mensen daalt als ze voor hun creatieve denkwerk werk steeds meer betaald krijgen. Motivatie zit uiteindelijk  in geheel andere factoren dan externe drivers,  zoals ruimte geven aan:

 • Autonomie, ruimte geven voor eigen aanpakken.
 • Aandacht voor ontwikkeling en het versterken/verdiepen van de vaardigheden om  complexe/uitdagende vragen op te lossen.
 • Uitdagen om iets te realiseren dat werkelijk zin en betekenis heeft.
YouTube Preview Image

  Kerncitaten uit boek Mienke Schinkel, Groeien door te Delen

  In het kader van het vervolg op de kenniskring “Onderneemkracht van de Zelfstandig Professional” gaf ik met Mienke een workshop over actief en verbindend acquireren. Bij de workshop passende citaten uit Mienkes’ boek Groeien door te delen maakten deel uit van het achtergrondmateriaal.

  Visie op onderwijs

  Onderstaand filmpje geeft een heldere en kritische visie op hedendaags onderwijs. Via de LinkIn groep 7days of inspiration verkregen. De kern voor mij: echte ontwikkeling ontstaat door optimaal aan te sluiten bij de startsituatie van de mens die zich wil ontwikkelen. YouTube Preview Image

  Inauguratierede Nelson Mandela

  Tijdens de voorbereiding van de kenniskring voor Zelfstandige Professionals kwam de rede van Nelson Mandela voorbij. Hij citeert in de toespraak de woorden van Marianne Williamson. Een diepte die ontroerd en in beweging zet …

  Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
  Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

  lees meer

  “Hetzelfde” zeggen met andere woorden

  In teamtrainingen is communicatie essentieel. Dit filmpje geeft prachtig weer hoe de gevoelswaarde van een boodschap mensen in beweging zet.

  Interviews met Erik van Zuydam

  Erik van Zuydam is de naam achter Inzicht-Nu. In een uitvoerig interview met DJ Patrick Kicken over “Praten over Bewustzijn”, vertelt Erik over thema’s als:

  • Woorden, Stilte en de IK gedachte;
  • Vrije wil, Overgave, Dromen en Doelen;
  • Emoties, verdriet en ontspanning
  • Angst, liefde en slapeloosheid

  Een levensvisie die boeit en bevrijdt! lees meer

  Een levensregel voor beginners

  Wil Derkse (2003). Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven. Tielt: Lannoo.

  In het boek worden de grondpatronen van de Benedictijner leefregels helder en eenvoudig uitgelegd. Daarna worden deze grondpatronen vertaald naar Benedictijns leiderschap, waarin het basisprincipe luidt: “mensen stimuleren tot groei”. Het gaat erom te luisteren en vanuit dat luisteren respons te geven. En in het laatste hoofdstuk wordt het grondpatroon vertaald naar principes van tijd management: “een gevulde agenda, maar nooit druk”. lees meer

  ontwerp gezamenlijk door annemariezijl.nl | gewoonbiel.nl | wildeweg.nl  ••  web: wildeweg.nl